ΙΟΣ

Μια αυθεντική Κυκλαδίτικη εμπειρία

Στην καρδιά του Αιγαίου βρίσκεται η Ίος που προσφέρει καταπληκτικές αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και εξαιρετική γαστρονομία και αποτελεί μια γαλήνια απόδραση, ιδανική για όσους αναζητούν φιλόξενη απλότητα, χαλάρωση και ηρεμία με μια αίσθηση διαχρονικής νεανικότητας. Περιπλανηθείτε στα γοητευτικά σοκάκια, ανακαλύψτε αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους, χαλαρώστε κάτω από το ζεστό μεσογειακό ήλιο σε μία από τις πολλές απομονωμένες παραλίες του νησιού.

Η ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ

Περισσότερες από τριάντα παραλίες

Ή Ίος έχει μια εξαιρετικα πλούσια ακτογραμμή γεμάτη κολπίσκους και παραλίες που διαθέτουν κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και χρυσαφένια άμμο. Ο Μυλοπότας είναι η πιο φημισμένη και οργανωμένη παραλία του νησιού αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές απο καταπληκτικές ήρεμες παραλίες που μπορεί κανείς να επισκεφτεί για στιγμές γαλήνης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Ένα πολύπλευρο νησί

Η Ίος ήταν ο τόπος ταφής του Ομήρου καθώς και η πατρίδα της μητέρας του. Το όνομα του νησιού, Ίος, προέρχεται από την αρχαία λέξη «ιον» που σημαίνει λουλούδι που αναφέρεται στη μεγάλη ποσότητα ανθέων που βρέθηκαν εδώ κατά την αρχαιότητα. Επισκεφθείτε τον τάφο του Ομήρου, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του νησιού, κάντε μια βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρα,ανεβείτε στο θέατρο Οδυσσέας Ελύτης και παρακολουθήστε τον ήλιο να δύει στον ορίζοντα από την εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμιώτισσας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το γοητευτικό κυκλαδίτικο νησί είναι ένας πολυδιάστατος προορισμός.

Εξερευνήστε την Ίο

Ανακαλύψτε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική

Εξερευνήστε την Ίο δια θαλάσσης

Ανακαλύψτε το ηλιοβασίλεμα της Ίου