You are currently viewing Φροντίζοντας την Παράδοση

Φροντίζοντας την Παράδοση

  • Reading time:1 mins read

Το μνημείο του ιστορικού αγωνιστή Κωνσταντίνου Μπουλούμπαση αποτελεί σημείο μνήμης για την Ίο. Βρίσκεται σε περίοπτο και κομβικό σημείο επί του κεντρικού δρόμου από το λιμάνι προς την χώρα και στην αρχή του παραδοσιακού μονοπατιού που συνδέει το λιμάνι με την Χώρα. Δυστυχώς όμως αυτό το μνημείο είχε παραμεληθεί επι χρόνια, με αποτέλεσμα να δίνει την αίσθηση της εγκατάλειψης. Μετά από έγκριση που λάβαμε από τον Δήμο Ιητών αναλάβαμε δράση για την φροντίδα του και προβήκαμε σε ενέργειες αποκατάστασης του καλύπτοντας όλα τα σχετικά κόστη ιδιωτικά.

Αρχικά προήλθε ο καθαρισμός του, μετά ακολούθησε η προσθηκη νέου χώματος και φύτευσης του με νέα φυτά. Με την πολύτιμη βοήθεια των γεωπόνων συνεργατων μας απο το “Ios Gardens” επιλέξαμε φυτά των οποίων η προέλευση έχει άμεση σύνδεση με την Ελληνική φύση και τα οποία είναι ανθεκτικά στο τοπικό κλίμα όπως για παράδειγμα, Λεβάντες, Δενδρολίβανα, Βουκαμβίλιες και δέντρα Ελιάς. Επίσης, πραγματοποιήθηκε προσθήκη αυτόματου ποτίσματος και τέλος έγινε μελέτη και εφαρμογή φωτισμού η οποία αποσκοπούσε στο να τονίσει το μνημείο και τις ενημερωτικές επιγραφές και θα δημιουργήσει έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό συνολικά. Μετά το πέρας των εργασιών το μνημείο μετατράπηκε και πάλι σε ένα στολίδι με την αρμόζουσα προσοχή που του αξίζει.

Σε δεύτερο χρόνο σκοπεύουμε, με την έγκριση του Δήμου Ιητών, να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου.